Cabinet de gastroenterologie in Bucuresti, dr Ditoiu medic gastroenterolog la sp Fundeni

Pregatirea pentru colonoscopie

PREGATIREA PENTRU COLONOSCOPIA EFECTUATA DUPA-AMIAZA

In cazul pregatirii necorespunzatoare (vezi poza) colonul nu se vizualizeaza bine sau deloc, iar colonoscopiatrebuie repetata ulterior.

Ce mananci cand faci colonoscopie

In ziua premergatoare colonoscopiei se poate manca dimineata normal, la pranz normal, dar nu excesiv, cu maximum doua felii de paine si obligatoriu supa sau ciorba, iar seara se pot manca lichide (supa, ciorba, ceai, compot, lapte, iaurt) fara paine.

ADMINISTRAREA DE LAXATIV

  • In ziua premergatoare colonoscopiei, intre orele 13,30 si 20,30, se beau 3l apa plata, in fiecare litru dizolvandu-se un plic de FORTRANS. ACEASTA VA DUCE LA ELIMINAREA MAI MULTOR SCAUNE LICHIDE, lucru normal. Uneori poate sa apara o usoara jena abdominala, iar aliminarea scaunelor poate da usturime anala (daca exista leziuni la acest nivel)
  • In ziua colonoscopiei, dimineata se poate bea ceai, compot (numai zeama), supa (zeama), suc, iaurt, lapte, apa plata. Este chiar recomandabil sa se bea lichide in aceasta perioada, favorizand astfel curatirea colonului

Durata colonoscopiei – 5 -30 minute.

Dupa colonoscopie puteti avea o usoara senzatie de balonare si se pot elimina gaze (care se introduc pentru o buna vizualizare a colonului); la cateva minute se poate bea si manca normal (nu excesiv), se pot desfasura activitati normale, inclusiv condus automobil – daca nu se administreaza sedativ.
Daca aveti probleme ca cele din articolul de mai sus, nu trebuie sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca …. nu avem piese de schimb. Va spun din experienta ca pentru orice problema exista o rezolvare, trebuie insa sa gasesti omul potrivit sa te ajute.
Inapoi la prima pagina

Dr Ditoiu- cv

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Programari
Adresa clinicii