Consultatii gastroenterologie Bucuresti Consultatii hepatologie Bucuresti

0758751841 Gastroenterologie programari Bucuresti

Sunt dr Ditoiu Alecse Valerian, absolvent de facultate cu media generala zece sef de promotie pe tara, medic specialist gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva cu 40 de ani de experienta medicala, din care 29 de ani  la cel mai mare spital din tara, Spitalul Fundeni din Bucuresti unde am ingrijit peste 100.000 de bolnavi. 

De ceva timp am un cabinet de consultatii de gastroenterologie la parter in  Clinica Sante din  Bucuresti, pe strada Magura Vulturului nr 87 sector 2.

  • PROGRAMARI CONSULTATIE   gastroenterologie sau hepatologie 0758 751 841
  • PRETURI
    • Prima consultație gastroenterologie sau hepatologie –  400 lei (sunt cazuri care au diagnosticul nelamurit si au nevoie uneori de o a doua opinie medicala)
    • O consultatie de control în următoarele 4 luni – 200 lei (sunt persoane cu boli cronice care au nevoie de urmarire sub tratment)- s-a putut reduce  pretul consultatiei de control, deoarece in acest moment lucrez numai in sistemul privat de sanatate, iar timpul imi permite sa raspund la mai multe solicitari .

  • Perioada obisnuita de asteptare pana la consultatie este de 20-30  zile de la solicitaredar speram sa o reducem
    In pretul consultatiei intra urmatoarele:

    • Anamneza– discutia cu bolnavul furnizeaza foarte multe date utile pentru diagnostic. Si atunci cand mergi cu masina la mecanic, ii spui ce ai constatat ca ar fi anormal in functionarea masinii , el nu poate verifica absolut tot la masina.
    • Examinarea completa a bolnavului- furnizeaza date utile diagnosticului, medicul avand deja o parere despre posibilul diagnosticul din discutia pe care a avut-o mai inainte cu bolnavul
    • Interpretarea  analizelor dvs deja existente si  a doua opinie medicala (majoritatea centrelor medicale au pret dublu pentru a doua opinie medicala- verificati pe net-)
    • Recomandare de explorari suplimentare – doar atunci cand este cazul
    • Interpretarea analizelor recomandate de noi la consult – gratuit in prima luna de la recomandarea analizelor. De obicei evaluarea rezultatelor se face gratuit pe email, nu mai este nevoie sa reveniti cu analizele la clinica , mai ales ca majoritatea bolnavilor pe care ii vad nu sunt din Bucuresti si multi nu sunt din Romania
    • Diagnostic medical sau a doua opinie medicala, bazate pe elementele mai sus mentionate
    • Recomandare regim alimentar personalizat
    • Recomandare tratament personalizat
    • Recomandari pentru controalele urmatoare, chiar daca nu vor fi facute la noi

 FORUM

Cum se poate face o programare la consultatie?

Programarile  la consultatie (gastroenterologie sau hepatologie) in privat se pot face telefonic la numarul 0758 751 841.

Cand se poate telefona pentru programare?

Orarul pentru programarile  telefonice este   8-20 in zilele lucratoare .

Am incercat sa fac o programare la o consultatie la alta clinica din Bucuresti si am gasit loc peste doua saptamani la pretul de 500 lei, iar in urgenta la 600 lei, mi se pare foarte mult si pentru perioada de asteptare si ca pret. In cat timp voi fi consultata de dr Ditoiu  de la data solicitarii programarii?

Perioada obisnuita de asteptare pana la consultatie este de peste 10  zile de la solicitare, dar deoarece am vazut ca sunt persoane care vor o programare mai rapida, avem retinute locuri pentru astfel de solicitari de urgenta la care perioada de asteptare pana va consulta dr Ditoiu este foarte scurta, uneori chiar in aceeasi zi cu solicitarea, la acelasi pret.

Stim ca exista clinici care au consultatia de gastroenterologie programata normal incepand de la 100 lei dar si altele la care pretul consultatiei de gastroenterologie este 350, 400 sau 600 lei, in functie de calificarea si experienta fiecarui medic. Puteti gasi pe net aceste oferte, fiecare poate opta pentru o opinie medicala consultatie la medicul pe care il alege la pretul pe care si-l poate premite,

MA GRABESC, AM AFLAT UN DIAGNOSTIC GRAV SI IMI ESTE FRICA. FACETI SI PROGRAMARI IN URGENTA? LA CE PRET?

Desi nici o clinica din Bucuresti nu face programari in urgenta, printr-o organizare judicioasa a programului la noi se fac si programari in urgenta, cu consultatie deseori chiar in ziua programarii (avem rezervate locuri pentru urgente) sau in zilele imediat urmatoare.

Scopul programarilor in urgenta fiind doar de a onora cat mai repede solicitarile neasteptate, pretul este acelasi ca la programarile initiale obisnuite, 400 lei, iar a consultatiiei de control in primele 4 luni de la prima consultatie de 200 lei

In  experienta de mai multi ani in sistemul privat de sanatate am avut numeroase solicitari de programare rapida din diferite motive

  • persoane care pleaca din Bucuresti sau care sunt in trecere prin oras
  • persoane care au un rezultat de analiză,CT,etc, sunt îngrijorare sau nu știu cât de grav este si vor rapid o a doua opinie medicala 
  • persoane care pleaca din tara
  • bolnavi  care vor interpretarea rapida a unor rezultate si nu vor sa mai faca un drum in Bucuresti
  • bolnavi care vor sa afle rapid cauza unor probleme de sanatate – asteptarea solutionarii unui diagnostic poate reprezenta un stres important

Daca ati fost programat, va rugam notati-va in agenda telefonului  ziua si ora programarii, pentru a nu o uita.

Pretul consultatiei de gastroenterologie sau hepatologie este acelasi?

PRETUL CONSULTATIEI  initiale este acelasi de 400 lei iar a celei de control de 200lei in primele 4 luni de la consultatia initiala..

In ce zile sunt consultatiile?In acest moment consultatiile se fac zilnic, luni,marti,miercuri si joi intre orele 14-20 si vineri intre orele 9-15. Odata stabilita ziua si ora consultatiei ele vor fi  respectate.

Se face o confirmare a programarii?

Cu o zi inaintea zilei in care sunteti programat pentru consult veti fi sunat sau veti primi SMS  de pe numarul 0758 751 841 pentru a vi se reaminti sa veniti la consult.

Va rugam raspundeti la telefon, lipsa dvs de la consult, impiedica alti bolnavi sa beneficieze de servicii medicale in timp util pentru starea lor de sanatate.

Programarea dvs nu ramane  valabila daca nu ati putut raspunde  la telefon sau SMS pentru confirmarea programarii (telefonul de confirmare ne ajuta pe noi sa redistribuim locurile libere aparute atunci cand cineva nu confirma prezenta la consult)

Se pot face analize in clinica Sante?

In clinica Sante se poate face orice analiza medicala, iar la unele analize scumpe (viremii pentru hepatita B,C si D sau Fibromax), bolnavii mei au pret redus, daca isi recolteaza analizele aici.

In plus, pentru bolnavii din provincie carora li se recomanda analize si le recolteaza in orice Clinica Sante din tara, rezultatele sunt interpretate de mine, iar  diagnosticul regimul alimentar si tratamentul va sunt trimise prin curier in plic in cea mai apropiata clinica Sante de domiciliul dvs,  nu mai trebuie sa veniti inca o data in Bucuresti.

Am simptome digestive de mai mult timp, si nu am fost inca la medic. Cat  trebuie sa astepti de cand apar simptomele digestive pana mergi la medic?

Nu se poate spune care este  durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav. Sunt multe boli la care modificarile simptomelor sau ale analizelor nu sunt de speriat chiar daca sunt de mai lunga durata, dar asocierea cu alte simptome sau analize modificate, impun o evaluare medicala rapida , fara a astepta aparitia in serie a altor simptome sau modificari de analize, si sunt simptome care au aparut de curand dar au semnificatie grava sau foarte grava. Am vazut in ultima perioada mai multi pacienti care aveau simootme aparute de doua-trei saptamani, si unul avea cancer de pancreas, altul cancer hepatic iar altul ciroza hepatica.. Fiecare caz se evolueaza in felul lui, si vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare.

Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba,  decat sa o faceti prea tarziu.

Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.. Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna.

Ce se face la consultatia medicala?

Dictionarul eplicativ al limbii romane defineste consultatia drept „examinare a unui pacient de către medic pentru diagnosticarea bolii și indicarea tratamentului.

La consultatia medicala, medicul face anamneza si examineaza pacientul si explorarile sale, pune diagnosticul si indica tratamentul si regimul alimentar necesar (de fapt bolnavul vine la consultatie sa afle ce boala are, ce tratament si regim trebuie sa urmeze). Uneori in urma consultatiei medicul poate recomanda explorari suplimentare care inca nu au fost facute

Cat dureaza consultatia medicala?

O consultatie dureaza minimum  20 de minute. Stiu ca multora li se pare putin, dar statisticile spun ca bolnavul obisnuit poate vorbi despre boala sa  fara sa fie intrebat de medic- in medie 1-2 minute.

Regulile medicale peste tot in lume prevad 20 de minute pentru o consultatie chiar pentru un medic incepator. Casa de Asigurari de Sanatate din Romania, prevede 15 minute pentru o consultatie.

Unele persoane cred ca o consultatie medicala ar trebui sa dureze foarte mult, unii bolnavi cred ca ar fi nevoie de o ora, si am pacienti care platesc doua consultatii pentru a avea timp sa isi expuna toata suferinta lor..

Este ciudat cum oamenii cred ca ei stabilesc durata unei consultatii medicale, dar nu si durata reparatiei masinii, sau a zugravitului casei sau a altor actiuni, accepta ce le spune mesterul care face lucrarea, care stie sigur mai bine decat ei cat timp ii este necesar pentru o lucrare.

Medicii sunt instruiti inca din facultate sa discute si sa examineze complet un pacient in cca 15 minute, regula care este aplicata si de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (in contractul cu CNAS sunt platite 4 consultatii medicale pe ora).

Aveti alaturat aveti o statistica internationala cu durata reala a fiecarei etape a consultatiei medicale, calculata pe baza studiului a catorva mii de examinari medicale, rezultatele aratand astfelIn ce consta consultul de gastroenterologie | Dr Ditoiu Alecse ...

  • Durata povestirii simptomelor de catre pacient este de cca 5 minute (1,4-8,6 minute)
  • Durata examinarii pacientului de catre medic este de cca 2,8 minute
  • Durata recomandarii testelor medicale este de cca 1,9 minute
  • Durata  introducerii datelor medicale intr-o baza de date este de cca 2,5 minute
  • Durata evaluarii rezultatelor testelor medicale este de cca 3,5 minute
  • Durata prescrierii recomandrilor medicale este de cca 1,5 minute
  • Durata informarii pacientului  este de cca 2,3 minute
  • Discutia finala cu pacientul este de cca 3,2 minute

Daca se aduna toate aceste intervale de timp rezulta maximum 15- 20 de minute, timp absolut suficient pentru un medic cu experienta minima sa discute si sa  examineze complet un bolnav si sa ii recomande cele cuvenite, fara sa piarda timpul care poate fi folosit la bolnavul urmator, mai ales ca destul de frecvent in medicina apar frecvent situatii neprevazute.

In concluzie, o consultatie initiala a unui bolnav necunoscut dureaza cca 20 de minute , iar  o consultatie de control  a unui bolnav deja cunoscut dureaza zece minute.

Ce este gastroenterologia?

Gastroenterologia este specialitatea medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul bolilor digestive – boli de esofag, stomac, duoden, intestin subtire si gros (colon), ficat, pancreas, splina, acestea reprezentand ca o treime din toate consultatiile medicale.

De ce nu se fac la consultatia de gastroenterologie si analize, ecografie, endoscopie biopsie, ?

Bolnavul mergeti la medicul gastroenterolog pentru a i se pune un diagnostic si a i se recomanda un tratament, nu pentru  analize. In caz de necesitate, analizele se fac la laboratoare de analize, ecografia in laboratorul de ecografie, radiografia in laboratorul de radiologie, etc.

La o consultatie un gastroenterolog face anamneza (discutia referitoare la simptomele dvs) va examineaza, recomanda analize sau alte explorari (daca nu le aveti) sau evalueaza explorarile pe care deja le aveti, va pune diagnosticul si va recomanda regimul alimentar si tratamentul corespunzator. Din experienta mea, majoritatea pacientilor vin la consultatie cu explorari suficiente pentru diagnostic, dar interpretarea acestora este deseori incompleta sau recomandarile medicale pot fi personalizate. Daca este nevoie de unele explorari suplimentare, acestea vor fi recomandate cu ocazia consultului si vor fi interpretate ulterior gratuit de dr Ditoiu.

Se poate veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie la dvs?

Centrul medical  nu are contract cu Casa de Asigurari de Sanatate pentru consultatiile de gastroenterologie, deci trimiterea de la medicul de familie nu este necesara.

Cum se poate face anularea unei programari deja facute?

Daca v-ati programat deja, dar din diferite motive nu puteti veni la consultatia programata, va rugam sa  anulati programarea la telefon 0758.751.841 sau prin mail la programaredrditoiu@yahoo.com (va rugam sa precizati data si ora consultului) sau booking sau prin butonul sin josul ecranului.

Daca mi se recomanda analize, trebuie sa ma programez ca sa le interpreteze dr Ditoiu, cat trebuie sa platesc?

Interpretarea explorarilor recomandate cu ocazia consultului-analize, CT, RMN, etc-  se face gratuit pe email, fara sa mai fie nevoie sa va deplasati la cabinet.

Evaluarea analizelor la mult timp dupa o consultatie face ca de obicei analizele sa nu mai aiba legatura cu starea bolnavului din momentul consultatiei de la care a trecut mult timp. Daca consultatia a avut loc in luna … mai, iar analizele se interpreteaza in august, situatia medicala a pacientului din momentul interpretarii analizelor poate fi diferita de cea din luna mai. Am pacienti gravi la care au situatie medicala este diferita de la o zi la alta, …

Se pot consulta documentele medicale anterioare  ale pacientului? Trebuie sa platesc pentru a doua opinie medicala?

La consultatie este bine sa veniti cu documentele medicale pe care le aveti, pentru a avea o imagine cat mai completa referitoare la situatia dvs medicala in dinamica. Nu trebuie sa platiti suplimentar pentru aceasta a doua opinie medicala.

In cazul in care pacientul nu este deplasabil sau este in afara tarii sau departe de Bucuresti, se poate face programare obisnuita pentru a cere o a doua opinie medicala si pe baza documentelor medicale ale pacientului aduse de cineva din partea bolnavului, cu care se va discuta situatia medicala a pacientului.

Am facut o programare la dr Ditoiu, am obtinut un loc – rapid- peste doua zile, va intreb daca nu ar trebui sa vin cu ceva analize (am probleme cu stomacul) ca sa castig timp?

In mod normal analizele se prescriu dupa consultul medical nu inainte, deoarece la consult medicul poate evalua mai corect cazul dvs medical si poate prescrie doar analizele necesare. Daca doriti sa va faceti unele analize generale le aveti postate alaturat, dar este posibil ca ele sa nu fie suficiente .

In functie de problema dvs de sanatate, pot fi necesare si analize sau explorari specifice – ele sunt in general postate pe site la boala respectiva.

Sunt ingrijorata pentru ca am un diagnostic care  ma sperie si nu stiu daca pot obtine un loc rapid la programare , as vrea mult sa ma vedeti dvs cat mai repede daca se poate, cum sa fac?

Programarile la consultatie sa fac  la numarul de pe site, 0758 751 841, sunt sanse foarte mari sa obtineti o programare rapida, deseori in ziua solicitarii sau  in o zi-doua, avem totdeauna locuri rezervate pentru cei care se grabesc sa ajunga la noi, din diferite motive.

Cat de repede puteti sa ma vedeti de la programare, as dori cat mai repede, plec din Bucuresti si nu prea am timp. Multumesc

In acest moment, durata perioadei de asteptare de la programare pana la o consultatie este de 10-30 de zile, dar in caz de nevoie consultul se poate face si intr-o zi sau doua de la solicitare. Sunati si secretara va va spune care este situatia din acel moment.

Unde va pot gasi, unde se afla centrul medical privat?

AICI NE GASITI .

Clinica Sante este situata in Bucuresti sector 2 str Magura Vulturului  87, intre sos Iancului si Sos Pantelimon in apropierea statiei de metrou Iancului. Daca se coboara din metrou la aceasta statie, se intra pe Soseaua Iancului spre Arena Nationala, iar prima strada la stanga (dupa posta, la primul semafor) este Magura Vulturului, unde la numarul 87 pe partea stanga se afla Clinica Sante, iar la parter se afla cabinetul de gastroenteorologie al dr Ditoiu

Daca veniti cu autoturismul propriu, sensul de intrare pe strada Magura Vulturului este unic, dinspre sos Pantelimon spre sos Iancului.. Cel mai bine este sa parcati se Sos Pantelimon, unde gasiti locuri de parcare.

Chiar si regimul alimentar trebuie sa fie personalizat, el fiind diferit la diferiti pacienti (vad la consultatie pacienti care au tinut regim de pe net, fara o ameliorare semnificativa a simptomelor).

Aveti alaturat un model de regim alimentar personalizat pe care il recomand pacientilor pe care ii consult, este un exemplu fara nici o legatura cu articolul de fata.

Despre mine  

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut 3 ani de stagiatura in Bucuresti, apoi 3 ani la tara la dispensar, apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

Acum am peste 40de ani de practica medicala., din care 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

Tot cca 30 de ani de experienta am si  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spita), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Am multe solicitari la cabinet , pe unii bolnavi ii stiu de multi ani, altii vin cu rude sau prieteni, de aceea programarile sunt la 5-15 zile de la solicitare.

Am constat ca sunt numeroase persoane care nu au situatia medicala lamurita si vor sa vina la consult pentru o a doua opinie medicala.

Pentru cei care au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

 

Dr Ditoiu Alecse- Valerian, medic gastroenterolog și hepatolog 0758751841

Dr Ditoiu Alecse Valerian,absolvent al Facultatii de Medicina cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10), specializat in gastroenterologie, hepatologie, boli interne, endoscopie digestiva – colonoscopie in Romania, Olanda si Franta, doctor in medicina, in prezent gastroenterolog la clinica Sante Bucuresti. Secretariat 0758751841
Peste 37 de ani de experienta medicala cu 150. 000 de consultatii medicale, 65.000 endoscopii digestive superioare si 20.000 de colonoscopii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *