Cabinet de gastroenterologie in Bucuresti, dr Ditoiu medic gastroenterolog la sp Fundeni

Forum in hepatita cronica cu virus B – markerii virali

Dr Ditoiu AV, medic specialist gastroenterolog spital Fundeni Bucuresti

Virusul B: FORUM

NOTA: Raspunsurile sunt sumare si nu sunt personalizate  cazului dvs deoarece acest site nu este destinat diagnosticului si evaluarii medicale a cazurilor pe net, ci doar furnizarii de informatii medicale.

Daca doriti o evaluare virtuala pe net a starii dvs de sanatate, simptomelor, analizelor etc, apelati la site-uri care dau consultatii pe net (acest site nu da consult pe net)

Daca doriti o evaluare corecta a problemei dvs de sanatate , accesati aivi – contact -serviciul nostru de programari pentru consult real la clinica

Intrebari despre virusul B

Purtatorii sanatosi ai AgHbs, au virus mutant intrucat au AgHbe negativ?

Oricine are AgHBs, purtator sau bolnav, poate avea  AgHBe . AgHBe este antigen al virusului normal, numit si virus salbatic. Virusul care nu are acest antigen, a suferit o mutatie care il face sa nu mai fabrice aceasta substanta, de aceea se numeste virus mutant. In principiu purtatorul zis si sanatos are Ag HBe (deci are virus salbatic)

Am virusul B, iar doctorul mi-a spus ca nu am hepatita crobica, este posibil?

Este posibil sa aveti virusul hepatitei B si ficatul sa fie perfect sanatos, deci sa nu aveti hepatita cronica

Am virusul hepatitei B dar transaminazele sunt normale, de ce?

Probabil virusul nu se inmulteste, si deci nu distruge celulele ficatului ca sa creasca transaminazele. Este insa posibila si inmultirea virusului cu transaminaze normale

Se poate sa ai virusul hepatitei B fara sa ai simptome? Eu simt ca ma roade ceva in zona ficatilor.

Existenta virusului hepatitei B poate sa nu dea nici un simptom de boala de ficat

Este de preferat ca AgHbe sa fie pozitiv?

Virusul mutant este mai greu de tratat decat cel cu AgHBe, deci este preferabil sa ai AgHBe .

Sunt purtator de AgHBs, cu viremie 186ui, si AST,ALT,GGT,ecografie… etc. etc.. cat de grav este?

Gravitatea unui caz nu se stabileste teoretic pe net, ci doar prin cunoasterea detaliata a pacientului, iar acest lucru se face dor consultand pacientul stand de vorba cu el si monitarizand analizele in dinamiica.

Eu nu stiu unde ma incadrez in tabel.. am altfel analizele decat in orice rubrica scrisa aici

Puteti sa nu va incadrati nicaieri, in tabel sunt cateva exemple NU SUNT TOATE VARIANTELE POSIBILE

Am AgHBs pozitiv AgHBe negativ AcHBe pozitiv ce inseamna asta?

Inseamna ca aveti virusul hepatitei B varianta mutant.

Cat timp mai am de trait daca am virusul hepatitei B?

Nu stiu cat mai traiti, puteti muri din alta cauza, majoritatea celor care au virusul hepatitei B- 80%- nu mor din cauza lui.

Cum pot afla cam cand m-am infectat cu virusul B?

Nu puteti afla data exacta a infectarii

Ce inseamna daca am Ag HBs negativ?
Lipsa virusului B in sange, deci nu aveti virusul hepatitei B.

Ce inseamna daca am Ac HVC I pozitiv?

Este posibil sa aveti virusul C in sange, trebuie facuta viremie VHC

Ce inseamna daca am Ac HBs I pozitiv?

Imunitate impotriva virusului B hepatitic.

Am AgHBs pozitiv (150), ce inseamna?

Inseamna ca va incadrati in una din rubricile tabelului in care AgHBs este pozitiv (purtator inactiv sau bolnav de hepatita B).

Daca dupa tratament am viremie nedetectabila, ma-m vindecat, virusul mai poate reveni?

Teoretic virusul B isi poate relua oricand inmultirea, chiar daca la un moment viremia este nedectabila.Aveti aici un articol lamuritor

Cum sa scap de antigenul HBs?

Facand tratament antiviral – este pe site.

Daca am avut hepatita acuta virala B si m-am vindecat, sunt imun? Cum pot si daca sunt imun?

Puteti fi sau nu imun, daca aveti AvHBs intr-o anumita cantitate sunteti imun.

AgHBs inseamna viremie?

Nu inseamna viremie, inseamna ca aveti o proteina a virusului hepatitei B. Determinarea viremiei inseamna determinarea ADN VHB.

O persoana care a avut hepatita b acuta si a urmat tratament si s-a vindecat mai poate avea Ag HBs in corp?

Daca chiar s-a vindecat, nu mai are virusul B.

O persoana care a avut hepatita b cronica si a urmat tratament si s-a vindecat mai poate avea Ag HBs in corp?

Da, de obicei „vindecarea” hepatitei cronice B cu tratament antiviral este insotita de persistenta virusului B in ficat pentru o perioada inca necunoscuta, cu riscul trecerii sale in sange si reluarii inmultirii, cu cresterea viremiei.

Daca o persoana nu ar fi imuna la virus mai poate face odata hepatita b (faza cronica)?

Da

Sunt purtatoare de virus b, cum pot dezvolta imunitate incat sa dispara virusul?

Se poate dezvolta imunitate in mod natural, nu aveti  cum sa o stimulati.

Cum poate disparea acest virus in acest caz?

Virusul poate fi omorat de sistemul imun al organismului – teoretic.

Hbc IgM pozitiv ce inseamna ? Hepatita acut sau cronica? Poate prezice exact acea analiza daca e vorba de hep. acuta sau cronica?

Cautati pe site, citi, aveti explicatia,  apoi orientati-va.

Daca ai viremia crescuta la virusul B, trebuie sa si si AgHBs crescut la fel?

Ag HBs este o proteina produsa de virusul B, in cantitati de zeci de mii de ori mai mare decat ADN -ul. De aceea, cresterea lor nu este paralela (AgHBs cantitativ poate fi mult mai crescut decat viremia).

Daca esti purtator inactiv de virus B poti transmite virusul altei persoane?

Da

Sunt in tratament pentru HBV de 22 saptamani.Intrebarea mea este,are relevanta viremia daca as face-o in urmatoarele zile sau trebuie sa astept saptamana 24 ? Mentionez ca pina in acest moment nu cunosc nicio viremie deoarece ma aflu intr-un studiu si nu mi-au comunicat valoarea desi ei au evalut-o in mod constant

Intervalul dintre viremii a fost stabilit pe baza studiilor, este stabilit conventional, deci  se poate face viremie inainte sau dupa datele stabilite dar nu ai termen de comparatie.

Ce inseamna AgHBV?

Nu inseamna nimic deosebit, Ag= antigen,  HBV= virusul hepatitei B care are mai multe antigene

Am anticorpi HBS sub 10 ce sa fac?

Mai intai trebuie exclusa existenta infectiei cu virus hepatitic B, iar daca aceasta nu exista, se reface vaccinarea cu alte trei doze, urmata de re-determinarea concentratiei anticorpilor la minimum o luna dupa ultima doza de vaccin; daca nici in acest caz concentratia anticorpilor impotriva AgHBs nu este suficient de mare (adica este sub 10mUI/ml), se poate face administrarea de doze mari de vaccin intradermic; daca nici in aceasta situatie nu se obtine raspuns bun, ultima alternativa este de a se administra imunoglobuline impotriva virusului hepatitei B, daca apare o situatie de expunere la acest virus.

M-am vaccinat pentru virusul B si nu am anticorpi, ce sa fac?

Va puteti administra doze mari de vaccin intradermic; daca nici in aceasta situatie nu se obtine raspuns bun, ultima alternativa este de a va  administra imunoglobuline impotriva virusului hepatitei B atunci cand apare o situatie de expunere la acest virus.
Daca aveti probleme ca cele din articolul de mai sus, nu trebuie sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca …. nu avem piese de schimb. Va spun din experienta ca pentru orice problema exista o rezolvare, trebuie insa sa gasesti omul potrivit sa te ajute.
Inapoi la prima pagina

Dr Ditoiu- cv

  1. Buna seara! Va rog frumos daca ma puteti ajuta cu o informatie, sunt purtator sanatos de virus b, diagnosticat de un medic gastroenterolog. Mi-a recomandat ca medicamente de protectie a ficatului, desi, viremia este buna transaminazele la fel, la ecografie arata bine ficatul, doar ca imi iese ag hbs pozitiv de un an de cand am descoperit problema. Mentionez ca acum 10 ani am facut vaccin anti virus b, se poate sa fie de la vaccin, sa iasa ag hbs pozitiv? Mi s-a recomandat ca medicament silithor 2 pe zi, credeti ca ma pot vindeca? Ce regim trebuie sa tin ? Mi s-a zis de doamna doctor ca nu trebuie nici un regim. Va rog frumos sa imi raspundeti la intrebari! Va multumesc anticipat! O seara placuta!

  2. Buna seara.am facut tratamentul antiviral pentru virusul b.dupa un an de la tratament am aghbs negativ dar anticorpii doar 3…ma pot vaccina in acest caz??

  3. Bună ziua,dacă am imunitate împotriva hepatitei b,imunitate obținută din vindecarea acestea fără tratament,care e riscul reapariției a hepatitei b?va mulțumesc!

  4. Vă Mulțumesc, am citit tot seit. .Din ce am inteles eu, este ca un om care are anti hbs,obținuti prin vaccinare sau prin vindecarea acestea, nu mai poate face hepatita b.va rog dacă îmi puteți confirma ti sau infirma ți. Va mulțumesc.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Programari
Adresa clinicii