Programare de urgenta la consultatie

Sunt dr Ditoiu Alecse Valerian, medic specialist gastroenterolog si hepatolog la Spitalul Fundeni din Bucuresti. De cativa ani lucrez si in sistemul privat de sanatate.

Datorita numarului mare de solicitari, in acest moment perioada de asteptare pentru consult obisnuit este  lunga, de  cca 31 de zile de la solicitare, ai multe persoane nu au timp sau rabdare sa astepte atat..

Consultatie de urgenta

Suntem sunati frecvent de persoane care  din motive diferite (plecare din localitate, nerabdare, teama de diagnosticul presupus, sunt deja in Bucuresti si vor sa plece in provincie, vor rapid o doua opinie medicala, vor sa le fie explicat un diagnostic medical care ii sperie, etc) vor o consultatie de gastroenterologie sau hepatologie sau interpretarea rapida a unor explorari, sau lamurirea rapida a unui diagnostic medical deja stabilit(aglomeratia din spitale nu da timp medicilor sa explice bolnavilor in detaliu care este situatia lor medicala).Nu vorbim de urgentele medicale (hemoragii digestive, come hepatice ,etc) care trebuie neaparat sa ajunga la un spital de urgenta.

Pentru rezolvarea acestor solicitari de consult rapid  am stabilit posibilitatea de programare rapida cu taxa de urgenta .

Pretul unei consultatii programate rapid in urgenta este de 300 lei, perioada de asteptare fiind 0-7 zile (consultatia se poate face deseori chiar in ziua solicitarii sau in zilele imediat urmatoare, incercam sa ne adaptam programul pentru a reduce timpul de asteptare).

Telefon pentru programari la consultatie (gastroenterologie sau hepatologie) in privat – 0758 751 841

Orar programari  telefonice  8-20 in zilele lucratoare . 

Daca ati fost programat, va rugam notati-va in agenda telefonului  ziua si ora programarii, pentru a nu o uita.

Program consultatii– luni, marti miercuri si joi 15.30-19.30

Confirmarea programarii

Cu o zi inainte de consultul medical, seara, veti fi sunat sau veți primi un SMS  pentru a vi se reaminti sa veniti la consult,  va rugam raspundeti la telefon, lipsa dvs de la consult, impiedica alti bolnavi sa beneficieze de serviciile noastre in timp util pentru afectiunile lor. Programarea dvs ramane valabila chiar daca nu ati putut raspunde  la telefon pentru confirmarea programarii (telefonul de confirmare ne ajuta pe noi sa redistribuim locurile libere aparute atunci cand cineva nu confirma prezenta la consult)

ANULAREA  PROGRAMARII

Daca NU PUTETI VENI LA CONSULTUL DEJA PROGRAMAT, va rugam sa spuneti la telefon (atunci cand sunteti contactat pentru confirmarea consultului, sau oricand  aveti timp) acest lucru nu ne deranjeaza, ba (sincer) chiar ne bucura- daca ne anuntati cu cel putin o zi inaintea datei consultului, pentru ca avem numerosi pacienti care abia asteapta sa renunte cineva la programare sa poata fi consultati mai devreme.

Renuntarea la programarea deja facuta se poate face telefonic dar si prin mai la programaredrditoiu@yahoo.com sau sistemul booking.

Programari pentru consultatie – forum

1. Daca imi recomandati analize, trebuie sa ma programez ca sa le interpretati dvs, cat trebuie sa platesc?

Interpretarea explorarilor recomandate cu ocazia consultului-analize, CT, RMN, etc –  se face gratuit si fara programare doar in prima luna de la consultul initial cu ocazia caruia au fost recomandate analizele respective. Interpretarea acestora sa face in zilele de marti,miercuri sau joi orele 16.30-19.

Daca reveniti cu explorari la mai mult de o luna de la consultatie, trebuie sa faceti programare la consultatie (am stabilit acest lucru pentru ca altfel se poate aglomera nejustificat programul de consultatii)

2. Se pot consulta documentele medicale anterioare  ale pacientului?

La consultatie este bine sa veniti cu documentele medicale pe care le aveti, pentru a avea o imagine cat mai completa referitoare la situatia dvs medicala in dinamica. De obicei problema bolnavilor pe care in consult nu este ca nu au analize suficiente ci ca nu analizele care ar trebui sau au analize, dar nu sunt interpretate corect, sau interpretarea lor nu a fost inteleasa de pacient.

In cazul in care pacientul nu este deplasabil sau este in afara tarii sau departe de Bucuresti, se poate face programare pentru a cere o a doua opinie medicala si pe baza documentelor medicale ale pacientului aduse de cineva din partea bolnavului, cu care se va discuta situatia medicala a pacientului.

3.Vreau sa ma programez la dvs, vreau sa va intreb daca dvs faceti ecografie si daca am deja un RMN si CT recente, daca mai este nevoie sa ma programez si la  ecografie, multumesc

Eu nu fac ecografii, iar daca aveti CT sau RMN recente n ueste de obicei nevoie de o ecografie, care este mult mai putin performanta decat aceste explorari

4. Am vazut cv-ul dvs, felicitari. As dori o colonoscope si endoscopie facute de dvs, se pot face in privat la dvs? Multumesc

In acest moment nu fac colonoscopii si endoscopii in privat ( le fac doar in spital).

5.De ce consultatia de urgenta este  mai scumpa decat una obisnuita, nu este tot consultatie? Pretul mi se pare cam mare desi sunteti sef de promotie, la Fundeni, profesor, cu experienta…

Pentru consultatiile de urgenta noi ne venim suplimentar la cabinet doar daca exista solicitari, si retinem locuri ca sa putem onora acest tip de programari, locuri care se pot ocupa sau nu, in functie de solicitari, deci se pierd locuri pentru programare, dar astfel cei grabiti pot fi consultati rapid, si sunt numeroase astfel de solicitari.

In privinta pretului consultatiilor, daca va uitati pe internet la preturile consultatiilor in privat din Bucuresti, veti vedea ca pretul unei consultatii obisnuite (cu perioada de asteptare lunga) este in multe situatii de 300-415 lei. Asa cum exista masini care costa 1000 de euro si altele care costa 50.000 euro (si tot masina este), si piata serviciilor are preturi diferite. De altfel, eu cred ca cel mai corect este sa evaluati comparativ ofertele de pe piata, calificarea medicului respectiv, experienta sa, perioada de asteptare, etc si sa o alegeti oferta  care va convine cel mai mult dvs (in Bucuresti exista si consultatii de gastroenterologie la 80 lei).

6. Am facut o programare la dvs, am obtinut un loc – greu- peste doua zile, va intreb daca sigur pot veni (vin din provincie), exista riscul sa nu veniti la cabinet?

Riscul ca eu sa am probleme la spital sau probleme personale si din cauza lor sa nu vin sau sa intarzii la cabinet este foarte mic – am venit totdeauna la cabinet, iar o data in ultimii 10 ani am decalat programul de consultatii de la cabinet din cauza unor probleme personale, bolnavii fiind anuntati din timp de modificarea programului.

In schimb, bolnavii sunt mult mai neseriosi, riscul ca un bolnav sa nu vina la consultatia programata si confirmata este mult mai mare, cel putin unul-doi bolnavi nu se tin de cuvant zilnic, si nu vin la consultatia solicitata si programata de ei, locul ramanand liber, in timp ce alti bolnavi astepta o programare..Astfel se lungeste perioada de asteptare pentru consultatie, si nu din vina mea.Dar, trebuie sa intelegem ca exista si situatii neprevazute, eletrebuie sa fie anuntate din timp, anuland programarea.

7. Ma simt foarte rau si nu stiu daca pot obtine un loc la programare, as vrea mult sa ma vedeti dvs, cum sa fac?

Programarile la cosultatie nu le fac eu, daca sunati la numarul de pe site, sunt sanse foarte mari sa obtineti o programare la urgenta in o zi-doua.Dar, sfatul meu este ca sa nu asteptati programarea la mine daca va simtiti foarte rau ci sa mergeti la un spital de urgenta din apropierea dvs, sau sa cautati o programare in alta parte, este mai important sa va vada orice medic in caz de urgenta, decat sa asteptati o programare la nime. Sanatate

8. Cat de repede puteti sa ma vedeti de la programare, as dori cat mai repede, plec din Bucuresti si nu prea am timp. Multumesc

In acest moment, durata perioadei de asteptare de la programare pana la o consultatie … normala este de cca o luna, iar pentru o consultatie programata ca  urgenta este de 1-7 zile. In functie de fluxul de solicitari, aceste perioade pot sa scada, si speram ca prin reorganizarea programului nostru timpul de asteptare sa scada. Din pacate, se pierd cateva locuri zilnic din cauza neseriozitatii unor pacienti care se programeaza si nu vin, si nici nu anunta ca nu vin si astfel oamenii pot astept inutil o programare.. Inteleg ca pot exista si situatii neasteptate, dar , din respect pentru alti pacienti, anularea programarii trebuie facuta din timp…

Se pot face programari in urgenta pentru zilele de luni si miercuri (sunt numai urgente) dar avem locuri pentru urgente si in celelalte zile; din pacate numarul de solicitari foarte mare  fac sa existe aceste perioade de asteptare…Pentru o corecta evaluare medicala este nevoie de timp, de aceea nu se fac oricate programari, pentru a nu avea aglomeratie.

AICI NE GASITI- localizarea centrului Fortius Medical- zona Mihai Bravu (intre soseaua Iancului si Soseaua Pantelimon, statia de metrou Iancului)- strada Magura Vulturului nr 75 sector 2 Bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *