Uncategorized

Aciditate gastrica mare – forum

Dr Ditoiu Alecse Valerian gastroenterolog hepatolog Bucuresti

Am vorbit ceva mai devreme despre acidul din stomac

Voi  posta mai jos unele intrebari primite pe site la consultatiile din cabinetul meu din Bucuresti

De ce apar arsuri de stomac in timpul sarcinii?

In timpul sarcinii, uterul marit preseaza stomacul si apare posibilitatea trecerii acidului clorhidric de aici in esofag, fapt care poate duce la aparitia unor simptome.

Modificarile hormonale care apar in sarcina pot face ca muschiul care strange gura de intrare in stomac (sfincterul esofagian inferior) sa nu se inchida cum trebuie, lasand acidul clorhidric din stomac sa treaca in esofag, fapt care da senzatia de arsuri in zona stomacului. Deci, in aceasta situatie nu este acid mai mult decat in mod normal, dar el trece unde nu trebuie.

Am aciditate mare si dureri si tin regim, de ce  nu imi trece?

Sunt numerosi bolnavi care au aceste simptome essi tin regim si iautratament

Acest lucru tine de caracteristicile fiecarei persoane, si face necesara ca medicul sa faca cu ocazia consultului recomandari personalizate pentru fiecare caz in parte. Nu toti bolnavii se vindeca cu acelasi tratament, chiar daca teoretic tratamentul este corect, poate fi necesara o alta varianta de tratament in cazul dvs

Am aciditate mare si imi trece cu bicarbonat, este foarte bun, se foloseste de sute de ani, de ce nu il prescriu doctorii?

Bicarbonatul de sodiu este o substanta care scade rapid si puternic aciditatea gastrica,de aceea si dispar imediat simptomele date de aciditatea mare

Insa, imediat dupa aceea, stomacul depisteaza aciditatea scazuta si secreta mult acid pemtru a o aduce la normal, dar de fapt aciditatea va creste si mai mult, reflex.

Deci, bicarbonatul nu este bun pentru tratamentul aciditatii gastrice, mai bine se bea lapte dulce, care scade aciditatea bine si fara efecte secundare

Am niste arsuri stomacale am 31 de ani 1.87 81 kg analizele VSH 10mm/h Hemoleucogramă normale înafara de hematii rbc 4.43.10’12/1 scăzute și hemoglobinaeritrocitara medie crescuta 33.2pg specific că am renunțat la fumat înainte de a face analizele Colesterol Total 163.56 mg/el Creatina serica 0.96 mg/el Glicemie 97.97 mg/dl TGO/AST 21.75…Ce sa fac??

Probabil credeti ca datele referitoare la inaltime greutate si analize permit medicului sa puna un diagnostic cat mai corect

Lucrurile nu stau deloc asa

Cele mai utile date pentru un diagnostic sunt anamneza (discutia cu pacientul referitor la simptomele sale ) si examinarea bolnavului

Deci, va sfatuiesc sa va adresati unui medic din zona dvs, care dupa examinare va va spune ce este de facut

Buna ziua, acum o luna jumatate am avut un tratament cu antiinflamatoare, dar nu am folosit pastile pentru flora intestinala sau pansament gastric, iar de atunci simt un disconfort si o durere la stomac. Simptomele principale sunt aciditate gastrica, reflux si o usoara senzatie de durere/disconfort la stomac….Ce poate fi?

Probabil medicamentele luat au iritat mucoasa gastrica, si acum sucul gastric mentine iritatia respectiva

Sunt însărcinată  si am arsuri la stomac as dori sa i-au ceva pentru calmare am gasit un medicament pentru ca la majoritatea nu scrie ca este sau nu pentru gravide si nu stiu daca ar fii indicat

In sarcina sunt foarte multe medicamente contraindicate .fatul fiind foarte sensibil la aceste medicamente

De aceea, responsabilitatea prescrierii unui medicament in sarcina o are doar medicul dvs curant.

Nu va sfatuiesc sa va tratati dupa net.

Am arsuri la stomac mai ales seara dupa ce mananc. ultima masa ora 19 de obicei mananc cam multisor ce tratament sa urmez. am facut tratament cu omeran 2 pe zi 2 sapt dar dupa un timp aceeasi poveste arsuri mai ales noaptea cand dorm fara perna

 

Probabil aveti o boala de reflux gastroeaofagian.

Gasiti pe site date despre aceasta boala

 

Am făcut o radiografie cu bariu la stomac si au iesit plicurile din stomac ingrosate Am arsuri si dureri de stomac si multe gaze Imi puteti da detalii despre ce înseamnă plicuri ingrosate Multumesc

Regulile mdicale spun ca interpretarea investigatiilor o face medicul care v-a recoamdnat aceasta investigatie dupa ce a facut anamneza si v-a  examinat, este responsabilitatea lui

Am usturimi in zona stomacului care ajung in gat, lipsa poftei de mancare, stare de greata fara voma si ragait foarte des plus ca imi vine mancarea inapoi pe gat.Chiar daca mananc foarte putin, ma simt satula, sa fac o o endoscopie , sa vin la dvs la consult??..

In mod normal endoscopia se face atunci cand medicul banuieste un cancer sau o complicatie a unei boli digestive.

Atunci cand bolnavul are simptome ca ale dvs si nu a luat tratament si nu a tinut regim, primele masuri sunt regimul si tratamentul

Daca dupa acestea, respectate corect, simptomel nu dispar sau s-au agravat, se poate lua in discutie endoscopia digestiva superioara

Cat  trebuie sa astepti de cand ai dureri de stomac pana mergi la medic?

Boala apare de obicei cu mult timp inaintea aparitiei simptomelor de aceea  nu se poate spune care este perioada de asteptare pana cand  trebuie sa te ingrijorezi si sa mergi la medic. Exista si boli fara simptome semnificative cel putin la inceput.

Dupa aparitia simptomelor, acestea pot sa se mentina o perioada apoi sa dispara (in bolile simple, majoritatea) sau sa evolueze, atunci aparand si modificari ale analizelor de laborator, ecografiei etc.

Daca simptomele dvs persista, se accentueaza sau apar alte simptome, este un indicator ca trebuie sa mergeti la medic pentru o evaluare.Aceasta este situatia … normala, dar sunt si bolnavi cu  simptome care au aparut de curand dar cu evolutie grava sau foarte grava. Am vazut in ultima perioada mai multi pacienti care nu aveau simptome si unul avea ciroza hepatica iar altul cancer hepatic.. Fiecare caz se evolueaza in felul lui, si vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare.

Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba,  decat sa o faceti prea tarziu .Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna. Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista..

Despre mine   

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut 3 ani de stagiatura in Bucuresti, apoi 3 ani la tara la dispensar, apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

Acum am peste 38 de ani de practica medicala., din care 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

Tot cca 30 de ani de experienta am si  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spita), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Am multe solicitari la cabinet , pe unii bolnavi ii stiu de multi ani, altii vin cu rude sau prieteni, de aceea programarile sunt la 5-15 zile de la solicitare.

Am constat ca sunt numeroase persoane care nu au situatia medicala lamurita si vor sa vina la consult pentru o a doua opinie medicala.

Pentru cei care au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

Dr Ditoiu Alecse- Valerian, medic gastroenterolog și hepatolog 0758751841

Dr Ditoiu Alecse Valerian,absolvent al Facultatii de Medicina cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10), specializat in gastroenterologie, hepatologie, boli interne, endoscopie digestiva – colonoscopie in Romania, Olanda si Franta, doctor in medicina, in prezent gastroenterolog la clinica Sante Bucuresti. Secretariat 0758751841
Peste 37 de ani de experienta medicala cu 150. 000 de consultatii medicale, 65.000 endoscopii digestive superioare si 20.000 de colonoscopii

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *