Medic gastroenterolog Bucuresti

Permiteti-mi va rog sa ma prezint

  • M-am Născut în satul LUPTATORI comuna Tăriceni jud Calarasi pe 1 iunie 1954, tata oltean din Vaideei jud Olt satul (asa se numea chiar ..), initial in jandarm garda Palatului Peles, … apoi taran rectionar (în doar fusese garda regelui  Mihai I), iar mama – din satul Ivanestii Vechi de langa Cetatea Alba (actalmente in Ucraina), refugiata in Romania odata cu retragerea autoritatilor romane din Basarabia. Sunt de … rasa europeana. Nu am urmat scoli mari pana la facultate.
  • Am facut scoala generala in satul Luptatori,cu majoritatea profesorilor suplinitori, iar liceul in satul Lehliu Gara (actualmente oras) – cu majoritatea profesorilor navetisti in Bucuresti, apoi am facut armata in Craiova.

  • Inainte de facultate am urmat scoala sanitara Fundeni, sectia laborator, pentru a putea eventual munci ca asistent medical in timpul facultatii (tata era pensionar de invaliditate din cauza unor impuscaturi, cu un picior scurtat si anchilozat, dar lucra la CAP).
  • In 1976 am inceput Facultatea de medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie  “Gr T Popa” Iasi,  pe care am absolvit-o in anul 1982 primul pe tara din 2500 de absolventi, sef de promotie (media generala 10 – 50 de examen + diploma) Foaie matricola 1 ,    Foaie matricola 2 . . Nu am fost nevoit sa lucrez ca asistent in timpul deoarece am fost bursier, iar cativa ani datorita mediei am avut si bursa de merit, deci doua burse.

  • In facultate am stat mai mult in biblioteci si spitale timp de sase ani,pe atunci  cam toata lumea invata, iar concurenta a fost foarte mare, (majoritatea studentilor la medicina invata din greu sa ia admiterea, si apoi continua sa invete si in facultate.)
  • Dupa facultate, am continuat sa invat pentru a obtine specialitatea dorita si a lucra in cel mai mare spital din tara, a intra in invatamantul medical, supraspecializari, compentente,  primariate, doctorat, etc
  • In 1982 imediat după absolvire, am luat repartitie in Bucuresti pentru stagiatura, pe care am facut-o in perioada 1982 -1985 la spitalele Cantacuzino, Colentina, cu alte sase examene de stagiatura luate cu nota zece (medicina interna cu prof Suteanu la spitalul Cantacuzino , chirurgie cu profesorul Ion Juvara tot acolo, ginecologie cu prof Ciortoloman , la sp 23 august- Sf Pantelimon , boli infectioase cu prof Marin Voiculescu la Colentina – Bals , pediatrie cu prof Valeriu Popescu la spitalul Gomoiu si stagiul de dispensar cu dl dr Ionel  Matei ).
  • Dupa stagiatura, au fost suspendate cativa ani concursurile de intrare in rezidentiat, asa ca am plecat medic la tara, in dispensarul rural, com Dorobantu Jud Calarasi. .
  • Dupa 3 ani s-au scos la concurs pe aici pe colo cateva posturi, iar inscrierea fiind libera, au fost in general peste o suta de candidati disperati pe un loc.  Asa ca in  anii urmatori am luat toate concursurile la care am participat

    • In 1987 am luat prin concurs un post de medic cercetator la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice (400 de candidati pe doua locuri), dar nu imi convenea postul (era de medic de medicina generala care promova medicamente …..), Asa ca l-am considerat un concurs de antrenament. Am renuntat la post si am revenit inca un an la tara.
    • In mai 1988 am dat si am luat doua concursuri de intrare in Bucuresti si specialitate. Mai intai am luat un concurs de intrare in rezidentiat cu post in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la  Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti (200 de candidati pe 4 locuri). Nu mi-a placut deloc specialitatea, in general trebuia sa ma ocup cu verificarea legalitatii pensionarilor medicale, bolnavii nu aveau nici un interes sa se trateze si sa se faca bine, ci mai ales sa ramana pensionari.
    • De aceea dupa cateva luni am renuntat la postul de la Institutul de Expertiza Medicala si am optat pentru postul obtinut tot in mai 1988  in specialitate medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti (fusesera o suta de candidati pe doua locuri). Aici nu era foarte rau, puteam pleca in toata lumea cu loturile sportive nationale, dar bolnavii erau… sanatosi, in general sportivi de performanță sau fosti sportivi. Nu era chiar ce voiam sa fac, dar am prins specialitatea de medicina interna si intrarea in Bucuresti.
    • In perioada 1988 – 1991 mi-am perfectionat pregatirea medicala fiind medic rezident medicina interna spitalele Cantacuzino (prof Suteanu), Carol Davila (prof Ursea), Colentina (prod Matei) si Fundeni (prof Oancea si Buligescu) din Bucuresti si Institutul National de Medicina Sportiva (prof Ion Dragan).
    • In 1991 sa ivit ocazia pe care o asteptam, si am dat primul concurs de intrare in invatamentul medical de dupa Revolutie, pe post de asistent universitar in Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, spitalul clinic Fundeni (5 candidati pe doua locuri, lejer). Am luat si acest concurs si am intrat astfel in invatamantul medical si in Spitalul Fundeni, deci cam ce imi doream de la inceput.
    • In 2001 alt concurs luat, de sef de lucrari la acceasi universitate (tot lejer, 3 candidati pe un singur loc)

  • Cam 30 de ani, in perioada 1990-2019 am lucrat la spitalul Fundeni cel mai mare spital din tara, si in invatamantul universitar, la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti , Facultatea de medicina – cea mai mare facultate de medicina din Romania, clinica medicala fiind condusa de profesorul Lucian Buligescu, cel mai bun medic hepatolog din Romania in acele timpuri. Mai multi ani, 1992 – 1995 si 1997-1998 concomitent cu ingrijirea bolnavilor din clinica, pregatirea studentior la medicina, a medicilor rezidenti si specialisti si diferite stagii de perfectionare, am fost si medicul personalului Institutului clinic Fundeni (medicii, asistent infirmiere, etc), numit de dl prof Oproiu, care era director spitalului (functia era desigur neplatita).
  • In 1993 am facut specializarea in endoscopie digestiva superioara, colonoscopie cu profesorul Alexandru Oproiu , cel mai bun medic gastroenterolog din Romania in acele timpuri, apoi supraspecializari ulterioare in Romania, Olanda (1993) Franta, etc.

In aceasta perioada am izbutit sa scot si sa coordonez editarea primei reviste romanesti de boli de ficat „Revista Romana de Hepatologie” , din comitetul stiintific facand parte profesorii universitari Lucian Buligescu, Irinel Popescu, Mihnea Ionescu, Ileana Rebedea, Dan Olteanu, Mihai Voiculescu si Coman Tanasescu din Bucuresti, Vasile Andreica de la Cluj, Serban Bancu din Tg Mures, Manuela Neuman din Toronto Canada, Cristina Cijevschi Prelipcean din Iasi, Florea Voinea din Constanta, Tudorel Ciurea din Craiova, Ioan Sporea din Timisoara Augustin Lenghel din Oradea, iar din secretariat alti specialisti reputati, unii sunt acum profesori universitari, Adrian Saftoiu din Craiova, Dumitru Eugen din Constanta, laura Cojocaru, Liviu Macovei si Otilia Motoi din Bucuresti, Christian Banciu din Timisoara.

In peste 40 de ani de practica medicala si 29 de ani de practica didactica am efectuat cca

  • 200. 000 de consultatii medicale
  • 65.000 endoscopii digestive superioare
  • 20.000 de colonoscopii
  • peste 1000 de biopsii hepatice
  • peste 200 de lucrari stintifice publicate sau comunicate la diferite manifestari stiintifice medicale in Romania sau strainatate.
  • Din iunie 2019 am renuntat la Spitalul Fundeni si Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” (era foarte multa munca neprogramata fara nici o legatura nici cu medicina nici cu invatamentul –  scris pe calculator 80% din timp, multe lipsuri, urgenta fara numar, bolnavi nemultumiti de asteptarea cu orele sa ii vada cineva in mare viteza, si am decis sa lucrez numai in sistemul privat de sanatate).
  • Experienta dintr-un spital de stat ca Fundeni unde se interneaza anual zeci de mii de cazuri, de la cele mai simple pana la boli rare mi-a fost foarte utila, si imi foloseste enorm in cabinetul pe care il am in Bucuresti in Clinica Sante din str Magura Vulturului nr 87.

Cv profesional in extenso

DE CE AM POSTAT ACEST CV?

Imi dau seama ca cele de mai sus seamana cu o lauda, ​​dar insiruirea de fapte este atestata prin documente.

Am postat acest cv pentru a arata ca daca muncesti serios si cu un scop bine stabilit faci ce vrei, te specializezi cum vrei si apoi practica meseria unde vrei, indiferent de obstacole cu conditia sa nu te descurajezi, si sa te straduiesti suficient de mult.

Mai vreau sa arat ca notele din facultate nu au contat deloc. Daca ele masoara insa corect modul in care ai invatat, sunt foarte importante pentru ca stii unde te situezi in ierarhia scolara, stii cat mai tebuie sa inveti si stii ce pretentii poti sa ai de la tine pe viitor, la concursuri, stii daca te inscrii la concurs ca sa il iei, sau doar ca sa participi.

Mie notele din facultate nu mi-au adus nici un beneficiu la repartitia sau ulterior, dar au fost o masura a nivelului de pregatire care mi-a permis sa iau toate concursurile la care am participat.

Notele numai de zece obtinute in facultate nu au reprezentat nimic nici pentru conducerea  Ministerului Sanatatii de atunci si „conducerea superioara de partid” , care la intrebarile mele referitoare la trimiterea mea la tara in loc de a fi repartizat in invatamantul medical mi-au spus ca nu pot ramane in invatamant sau cercetare doar „pe motiv ca la absolvirea facultatii ati avut media zece”, dar ca pot sa participa la concursuri pentru a avea un post

Asta desi peste 300 de colegi din promotia mea au ramas in invatament sau cercetare pe baza mediei, desi toti erau in clasament in urma mea

Asa ca, desi am terminat facultatea primul pe tara, am plecat… la tara.

Repartitia direct in invatamant la terminarea facultatii presupunea sa ai si activitate politica – iar eu nu aveam, in facultate am invatat, nu am fost nici macar sef de grupa, desi mi s-a propus sa conduc Comisia de educatie politica a studentilor pe Institutul de Medicina si Farmacie Iasi, am refuzat, nu m-am simtit in stare sa fac politica, si nici nu aveam timp de asta. Mai presupunea si sa ai „origine sanatoasa”, iar eu prin antecedentele parintilor eram considerate … nesanatos (fiu de jandarm regalist, si basarabeanca, deci cetatean…. strain).

Activitatea medicală pe net

In urma cu peste 11 ani am colaborat la infiintarea unui site medical, si mi-am dat seama de lipsa de site-uri medicale realizate efectiv de medici (site-uri medicale au articole traduse de obicei de personal ne-medical).

Apoi bolnavii imi cereau in spital tot felul de informatii medicale, sfaturi, recomandari, iar eu nu aveam timp nici sa imi fac meseria obisnuita, dar sa mai si vorbesc. Majoritatea medicilor de la stat sunt in aceasta situatie, interneaza bolnavul, ii pun diagnosticul si la externare ii pune niste hartii in mana si .. gata. Este drept ca in mod normal, medicul de familie ar trebui sa lamureasca si urmareasca bolnavul, dar la aglomeratia lor…. nu prea au cum

De aceea am facut mai multe site-uri care ofera gratuit informatii medicale celor interesate in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro , www.despreboli.ro , www.clinicagastroenterologie.ro , hepatolog.ro   si www.helpme .ro . .

Se vede ca nu sunt site-uri realizate de un informatician ci de un medic, pot fi mult imbunatatite, lucru care il vad utilizatorul celor initiati in informatica, iar fiul meu care este informatician tot insista sa le fac …. ca celelalte siteuri medicale. Si in aceasta privinta sunt destul de incapatanat, cred ca un blog il face autorul cum il duce capul, este o experienta de amator care reflecta si personalitatea celui care il realizeaza..

Desi sunt mii de ore de munca neplatita de adunare a materialelor, redactare , verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent), satisfactia de a ajuta oamenii este mare.Dupa cum se vede in graficul alaturat sunt milioane de persoane care folosesc aceste informatii medicale.

Deoarece de pe siteurile medicale am inceput sa am numeroase solicitate pentru o a doua opinie medicala, de cca 10 ani imi folosesc cunostintele medicale si experienta acumulata in cel mai mare spital din Romania (cred ca experienta medicala serioasa se capata in sistemul de stat) lucrand in sistemul privat de sanatate.

Unde lucrez acum?

Acum ofer  consultatii gastroenterologie si hepatologie in clinica Sante Bucuresti str Magura Vulturului nr 87.

Dacă credeti ca aveti nevoie experienta mea pentru oa doua opinie medicala pentru probleme dvs de sanatate, puteti solicita o programare la consultarea numarului de telefon de pe site 0758 751 841 , o puteti solicita si direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil .

In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginilor de web.

Bolile de ficat evolueaza de multe ori tacut, si chiar cu analize normale, nefiind rare cazurile in care sunt descoperite in faze avansate.

De aceea este important de stiut cand ar trebui sa faci o evaluare medicala pentru evaluarea starii functiei ficatului sau depistarea din pripa a unor boli hepatice

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare.

Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

AICI MA GASITI .

Cabinetul meu esta la parter in Clinica Sante

Clinica este in Bucuresti sector 2 str Magura Vulturului 87, intre sos Iancului si Sos Pantelimon in apropierea statiei de metrou Iancului . Daca se coboara din metrou la aceasta statie, se intra pe Soseaua Iancului spre Arena Nationala, iar prima strada la stanga (dupa posta, la primul semafor) este Magura Vulturului, unde la numarul 87 pe partea stanga se afla Clinica Sante, iar la parter se afla cabinetul de gastroenterologie si hepatologie, singurul cu aceasta specailziare din clinica

Daca veniti cu autoturismul propriu, sensul de intrare pe strada Magura Vulturului este unic, dinspre sos Pantelimon spre sos Iancului .. Cel mai bine este sa parcati se Sos Pantelimon, unde gasiti locuri de parcare.

La consultatie se fac urmatoarele

  • Anamneza– discutia cu bolnavul furnizeaza foarte multe date utile pentru diagnostic. Si atunci cand mergi cu masina la mecanic, ii spui ce ai constatat ca ar fi anormal in functionarea masinii , el nu poate verifica absolut tot la masina.
  • Examinarea completa a bolnavului- furnizeaza date utile diagnosticului, medicul avand deja o parere despre posibilul diagnosticul din discutia pe care a avut-o mai inainte cu bolnavul
  • Interpretarea  analizelor dvs deja existente si  a doua opinie medicala (majoritatea centrelor medicale au pret dublu pentru a doua opinie medicala- verificati pe net-)
  • Recomandare de explorari suplimentare – doar atunci cand este cazul
  • Interpretarea analizelor recomandate de noi la consult – gratuit in prima luna de la recomandarea analizelor. De obicei evaluarea rezultatelor se face gratuit pe email, nu mai este nevoie sa reveniti cu analizele la clinica , mai ales ca majoritatea bolnavilor pe care ii vad nu sunt din Bucuresti si multi nu sunt din Romania
  • Diagnostic medical sau a doua opinie medicala, bazate pe elementele mai sus mentionate
  • Recomandare regim alimentar personalizat
  • Recomandare tratament personalizat
  • Recomandari pentru controalele urmatoare, chiar daca nu vor fi facute la noi

Va asteptam la noi dupa programare la 0758 751 841

Cu respect

Dr. Ditoiu Alecse Valerian