Din titlul articolului pare ca aici veti gasi rezolvarea tuturor problemelor digestive pe care le aveti.

Postez acest articol deoarece frecvent primiesc mesaje de la pacienti care ma intreaba ce sa faca in cazul diferitelor simptome sau probleme legate de bolile digestive – esofag, stomac duoden, intestin subtire, colon ficat, fiere, pancreas, etc.

Orice om normal, atunci cand are ceva defect, incearca mai intai sa vada daca poate rezolva singur problema, si, daca nu o poate rezolva apeleaza la un specialist, la un mester care sa evalueze problema si sa dea solutii
De exemplu, atunci cand ai o problema la masina, frigider, aspirator sau .. acoperis, apelezi la un specialist.
Pentru repararea unei .. masini este nevoie sa mergi la service la un specialist, sa-i povestesti mecanicului ce ai observat anormal la masina, acesta o vede, o pune pe un tester, constata defectul si apoi o repara.

Lucrurile stau la fel in orice situatie in care vrei sa vezi daca exista ceva anormal, si care este cauza acestei anormalitati, inclusiv in medicina.
Dupa parerea mea, un pacient care are anumite neplaceri de sanatate trebuie sa  procedeze in felul urmator

 • Mai intai incercati sa rezolvati problema tinand un regim alimentar minim, tinand cont de faptul ca majoritatea bolilor digestive apar sau se agraveaza din cauza alimentatie. Regimul alimentar presupune in general evitarea grasimilor animale si vegetale, prajelilor, condimentelor , alcoolului
 • Apoi, daca omul stie ca a mai avut probleme asemanatoare, poate incerca sa repete tratamentul anterior care l-a ajutat data trecuta
 • Daca lucrurile nu se amelioreaza, cel mai bine ar fi ca pacientul sa mearga la un consult medical, initial la medicul de familie sau intenist, sau la un gastroenterolog sau hepatolog

La consult la un specialist, procedura normala este la fel conform regulilor medicale
Povestesti ce te supara, de cand te supara, cand apar simptomele, cand dispar simptomele ce problema ai mai avut pana atunci, ce analize ai facut, care au fost rezultatele, ce tratament si regim ai incercat, care au fost rezultatele lor ,etc – istoricul simptomelor si istoricului bolii. Medicul specialist te examineaza, insistand in jurul organelor care te supara, prescrie explorarile pe care le considera necesare dupa examinarea si discutia cu dvs, apooi evalueaza rezultatul explorarilor si le coreleaza cu simptomele si elementele gasite la examinarea dvs, si in final prescrie masurile necesare- regim, tratament etc

Sigur ca poti incerca sa-ti pui diagnosticul si singur – medicul este in final tot un om- asa cum incerci sa repari singur masina, dar daca chiar nu esti pregatit in problema respectiva, stim cu totii ca pierzi mult timp si bani si deseori tot la mecanic ajungi dupa o vreme
Fara respectarea acestui protocol pentru evaluarea simptomelor unui pacient, indicatiile date unui pacient sunt riscante.si deseori fara legatura cu realitatea

Daca s-ar fi putut pune diagnosticul  unui defect, unor boli doar pe baza povestirilor, ar fi fost mii de siteuri care sa pune diagnosticul automat.

Daca aveti probleme de genul celor descrise in articolul pe care tocmai l-ati citit nu trebuie sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca …. nu avem piese de schimb.

Va spun din experienta ca pentru orice problema exista o rezolvare, trebuie insa sa gasesti omul potrivit sa te ajute.

DESPRE MINE

Sunt dr Ditoiu Alecse Valerian,absolvent de facultate cu media generala zece. apoi specialist gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva cu 40de ani de experienta medicala, din care 29 de ani  la cel mai mare spital din tara, Spitalul Fundeni din Bucuresti unde am ingrijit peste 100.000 de bolnavi. 

De ceva timp am un cabinet de consultatii de gastroenterologie la parter in  Clinica Sante din  Bucuresti, pe strada Magura Vulturului nr 87 sector 2.

PRETURI consultatie gastroenterologie, hepatologie, a doua opinie medicala

 • Prima consultație gastroenterologie sau hepatologie –  400 lei (de obicei sunt cazuri care au diagnosticul nelamurit si au nevoie uneori de o a doua opinie medicala, sau bolnavi care revin la o reevaluare dupa ce au mai fost la noi in urma cu mai mult timp )
 • O consultatie de control în următoarele 4 luni de la primul consult – 200 lei (majoritatea clinicilor cer ca consultatia de control sa fie in prima luna dupa primul consult, dar  sunt multe boli in care tratamentul trebuie sa dureze peste o luna) .
 • Perioada de asteptare pentru consultatie este de obicei de 7 -30 de zile, datorita numeroaselor solicitari. Desi am consultatii 6 ore in fiecare zi, totusi capacitatea mea de munca este limitata iar numarul de solicitari foarte mare.
 • Perioada de asteptare pentru consultatie este de obicei de 20-30 de zile, dar speram sa o reducem
 • In pretul consultatiei intra urmatoarele:

  • Anamneza– discutia cu bolnavul furnizeaza foarte multe date utile pentru diagnostic. Si atunci cand mergi cu masina la mecanic, ii spui ce ai constatat ca ar fi anormal in functionarea masinii , el nu poate verifica absolut tot la masina.
  • Examinarea completa a bolnavului- furnizeaza date utile diagnosticului, medicul avand deja o parere despre posibilul diagnosticul din discutia pe care a avut-o mai inainte cu bolnavul
  • Interpretarea  analizelor dvs deja existente si  a doua opinie medicala (majoritatea centrelor medicale au pret dublu pentru a doua opinie medicala- verificati pe net-)
  • Recomandare de explorari suplimentare – doar atunci cand este cazul
  • Interpretarea analizelor recomandate de noi la consult – gratuit in prima luna de la recomandarea analizelor. De obicei evaluarea rezultatelor se face gratuit pe email, nu mai este nevoie sa reveniti cu analizele la clinica , mai ales ca majoritatea bolnavilor pe care ii vad nu sunt din Bucuresti si multi nu sunt din Romania
  • Diagnostic medical sau a doua opinie medicala, bazate pe elementele mai sus mentionate
  • Recomandare regim alimentar personalizat
  • Recomandare tratament personalizat
  • Recomandari pentru controalele urmatoare, chiar daca nu vor fi facute la noi

Va asteptam la noi dupa programare la 0758 751 841

Sunt singurul gastroenterolog din Clinica Sante din Bucuresti str Magura Vulturului nr 87.

Am o experienta medicala de peste 40de ani din care peste  29 de ani  la Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale , iar activitatea didactica ca sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti este de peste 29 de ani.,

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu – www.hepatite.ro www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va puteti informa gratuit de pe aceste siteuri, probabil singurele scrise si updatate direct de catre un medic.

Daca credeti ca aveti nevoie  de o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, puteti solicita o programare la consultatie la dr Ditoiu  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Programarea o puteti solicita si  direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web.

AICI NE GASITI .

Clinica Sante este situata in Bucuresti sector 2 str Magura Vulturului  87, intre sos Iancului si Sos Pantelimon in apropierea statiei de metrou Iancului. Daca se coboara din metrou la aceasta statie, se intra pe Soseaua Iancului spre Arena Nationala, iar prima strada la stanga (dupa posta, la primul semafor) este Magura Vulturului, unde la numarul 87 pe partea stanga se afla Clinica Sante, iar la parter se afla cabinetul de gastroenteorologie al dr Ditoiu

Daca veniti cu autoturismul propriu, sensul de intrare pe strada Magura Vulturului este unic, dinspre sos Pantelimon spre sos Iancului.. Cel mai bine este sa parcati se Sos Pantelimon, unde gasiti locuri de parcare.

Cititi mai departe