Boli de ficat- simptome, diagnostic, tratament Medic specialist boli de ficat Medic specialist gastroenterologie

Ficatul se trateaza?

Foarte multe persoane cauta un medic specialist de gastroenterologie sau hepatologie, si  primesc aproape zilnic intrebarea „cum se trateaza ficatul”, iar cei care o pun, chiar asteapta un raspuns, si.. se mira ca nu il primesc de la medici, desi pe internet raspunsurile date de .. amatori de medicina sunt multe..

Daca as intreba un .. inginer mecanic „cum se repara masina”, oare as primi un raspuns clar pe loc? Probabil ca nu, deoarece o masina poatea avea orice defect, unele de nereparat.

Ficatul se poate imbolnavi din mai multe cauze, si aceeasi cauza de imbolnavire a ficatului poate da chiar boli diferite.

De exemplu o persoana care are virusul hepatitei B sau C poate avea mai multe probleme hepatice din cauza virusului

  1. Poate avea ficat sanatos
  2. Poate avea hepatita cronica in diferite stadii
  3. Poate avea ciroza hepatica in diferite stadii cu gravitate diferita
  4. Poate avea cancer de ficat

Oricare din aceste situatii are propriul tratament. si atunci, cum poti raspunde la intrebarea de genul „am virus C cum sa il tratez?” Pe de alta parte,nu poti pune un diagnostic cert de boala de ficat pe baza simptomelor, deoarece acestea sunt comune cu cele ale altor boli

Alte  intrebari pe care le primesc frecvent sunt

  • Care sunt cele mai bune pastile pentru ficat (as intreba si eu care sunt cele mai bune piese pentru .. Logan?)- in functie de cauza bolii de ficat, pastilele indicate difera
  • Cum se trateaza naturist ficatul marit? -ficatul marit are cauze diferite, su tratamente diferite
  • Ce ceaiuri sunt bune pentru ficat? -ceaiurile indicate sunt diferite in functie de boala de ficat
  • Ce este bun pentru ficatul marit? – si ficatul marit care cauze diferite , incepand de la . .steatoza hepatica pana la cancer, deci si tratamentul este diferit
  • Ce este bun pentru durerea de ficat? -chiar si durerea de ficat poate avea cauze diferite,. si deci tratament diferit
  • Ce alimente sunt bune pentru ficat?
  • Ce medicament este cel mai bun pentru ficat? – sunt multe, in functie de cauza bolii de ficat
  • Care sunt cele mai bune medicamente pentru regenerarea ficatului?– ficatul se regenereaza singur, nu are nevoie de medicamente pentru aceasta; pe de alta parte, daca ar exista medicamente care sa stimuleze regenerarea ficatului, exista risc ca aceasta regenerare (deci cresterea tesutului ficatului) sa fie deviata catre degenerare – adica catre cancer de ficat.
  • Care este cel mai bun doctor gastroenterolog?– dar oare, care este cel mai bun mecanic din Romania

In concluzie: bolile de ficat au cauze diferite, stadii diferite, complicatii diferite la organisme diferite. Pentru a prescrie un tratament pentru . .ficat, trebuie sa stii cauza bolii de ficat, stadiul bolii de ficat, complicatiile bolii de ficat si caracteristicile bolnavului respectiv. Ori pentru a sti toate acestea trebuie sa vezi bolnavul, sa il consulti. Bolile de ficat trebuie sa fie tratate de medicul specialist gastroenterolog sau hepatolog.

Altfel… prescrii tratament dupa ureche, la „plezneala”

Cabinet de gastroenterologie si hepatologie in clinica Sante Bucuresti

PROGRAMARI  0758 751 841

Se poate apela clinica si direct de pe butonul de jos-stanga al telefonului dvs mobil

 

 

Dr Ditoiu Alecse- Valerian, medic gastroenterolog și hepatolog 0758751841

Dr Ditoiu Alecse Valerian,absolvent al Facultatii de Medicina cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10), specializat in gastroenterologie, hepatologie, boli interne, endoscopie digestiva – colonoscopie in Romania, Olanda si Franta, doctor in medicina, in prezent gastroenterolog la clinica Sante Bucuresti. Secretariat 0758751841
Peste 37 de ani de experienta medicala cu 150. 000 de consultatii medicale, 65.000 endoscopii digestive superioare si 20.000 de colonoscopii

Articole similare

11 comentarii

  1. Daniel spune:

    Buna ziua, dl Doctor,
    Sora mea a fost diagnosticata cu SIGNET CELL CARCINOMA G3 ;in prezent e internata la AKH Viena; are mari probleme cu bila, au reusit sa dreneze doar un canal, are scoase 2 tuburi pentru drenaj; birulina variaza, cand scade, cand creste (posibil de la sangele cu care ii face perfuzii?! ); nu se poate alimenta singura si i-au bagat un tub pe nas pana in stomac dar intestinul nu functioneaza si s-a constipat; acum urmeaza sa-i puna la gat perfuzie. Ca si plan am inteles ca vor sa-i dreneze bila, sa astepte sa-si revina ficatul ( desi dupa parerea mea nu cred ca e timp sa asteptam pana isi revine un ficat plin de chisturi, cel mai mare avand 3cm) si pe urma sa inceapa chimioterapia. Credeti ca ar fi sanse sau ce plan de interventie ati vedea dumneavoastra. Multumesc

    1. Planurile de tratament pentru un bolnav le fce corect medicu lcurant care stie exact situatia. In rest totul este teorie sau imaginatie cu mare risc de eroare. Tocmai datorita riscului de eroare, evaluarea medicala a bolnavului fara sa il consulti este interzisa prin lege in Romania
      Cu stima

  2. Alina spune:

    Buna ziua,dl doctor
    Am fi dorit sa facem luna trecuta programare la dvs pentru tatal meu ,de 76 de ani ,care avea in urma cu 2 luni ciroza hepatica de etiologie nespecificata Clasa Child Pugh A si cu HCC operat in 2013 ,un nodul prin ablatie cu RF si unul prin excizie,dar a aparut o celulita infectioasa,care ne-a dat planul peste cap.
    Ciroza era tinuta sub control medicamentos si cu regim alimentar,nearatand recidive de HCC si neprezentand ascita.Nu avut niciodat probleme renale si inainte de internare avea valori normale pentru functia renala si cea cea hepatica(mai putin GGT ,care de peste10 ani este peste 400,acum scazand la 250)
    A fost internat timp de o luna la Boli Infectioase ,cu administrare de antibiotice pe intreaga durata a internarii ,a scapat de celulita dar starea sa s-a inrautatit considerabil in privinta celorlalte organe(organ failure).
    A plecat de la Infectioase cu Insuficienta Renala Acuta ( cu creatinina serica 8 si acum este la a treia dializa,dupa ce dupa doua dialize valoarea creatininei a ajuns la 4) ,iar acum pare sa aiba si insuficieta hepatica ,cu lichid de ascita moderat,pe fond hepato-renal.I s-a facut o paracenteza ,cu extragere de 5.5 l de lichid.Din pacate o analiza pe care pana acum nu i-a fost indicata niciodata(colinesteraza) are valoarea foarte mica,de 800 si din cate am citit aceasta arata distructia aproape totala a ficatului.
    Acum este la ATI,cu valori are BILT de 2.64,transaminaze de aprox 70,ureea =212 si Fosfataza alcalina=250.Hemoglobina este de 7.68 si de aceeea este propus pentru o transfuzie de sange.
    Intrebarea mea este daca credeti ca as putea spera la o ameliorare a functiei hepatice dupa dializa si transfuzie si daca se mai poate face o paracenteza ,pentru a mai elimina din presiunea de pe organe.
    Daca Dumnezeu ne ajuta sa iesim din acest impas,am fi bucurosi sa ajungem la dvs ,pentru consultatie si tratament ulterior.
    Va multumesc si va urmaresc in continuare cu interes raspunsurile deosebit de pertinente si pe intelesul tuturor.

    1. Exista sanse ca ficatul sa isi reia functiile
      Sanatate

      1. alina spune:

        Multumesc pentru speranta!Dupa cum v-am spus ,daca se pune cat de cat pe picioare ,ne infiintam la dvs!Toate cele bune!

  3. Mirica Sia spune:

    De cateva zile ma confrunt cu zgomote intestinale permanente si foarte suparatoare (zi si noapte) indiferent daca stomacul este plin sau gol.Am fost la consult gastro unde mi-a fost efectuata si o endoscopie digestiva superioara; constatarea dupa endoscopie a fost – minine leziuni de gastrita antrala eritematoasa.Am primit tratament cu: 1.Controloc 20mg (1cp/zi) timp de 30 zile;2.Pepsane gel plicuri 1-3 zi la nevoie;3.Meteospasmyl cp 2-3/zi la nevoie; 4.Zir-Fos plicuri 1/zi timp de 10 zile; In plus de tratamentul medicamentos am primit regim alimentar pe care il respect; In ciuda regimului alimentar strict si a medicamenetelor prescrise problema zgomotelor intestinale permanente nu s-a ameliorat deloc,sunt la fel de deranjante;As dori consult pentru a gasi o rezolvare acestei probleme extrem de suparatoare.Multumesc!

  4. Paula Speicher spune:

    Bună ziua domnule doctor! Cum as putea sa iau legătura cu dumneavoastră?

    1. Numarul de telefon pentru programari este 0758 751 841

  5. Ana maria spune:

    Buna ziua am si eu o fetita de 16 ani di i.am facut analize si ia iesit TGO 53 Si TGP 31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *